Elk continent vertegenwoordigd op Euro Miniementoernooi.

De vier continenten zullen midden augustus vertegenwoordigd zijn op het Euro Miniementoernooi in Bierbeek. En dat is voor het eerst in de 32-jarige geschiedenis van het sportevenement.

Hapjes en drankjes, een optreden van danscentrum Aike Raes uit Heverlee, zo’n twintig VIP’s – onder wie oud-doelman Filip De Wilde en KV Mechelen-speler Mats Rits -, en vakkundig aan elkaar gepraat door VRT-sportjournalist Maarten Vangramberen. Om maar te zeggen dat, als vanouds, alle registers opengetrokken werden voor de toernooiloting in CC De Borre in Bierbeek. Daar pakte voorzitter en bezieler Johnny De Coster meteen uit met een primeur: “We hebben de voorbije 31 edities ploegen uit elk continent mogen verwelkomen, maar nooit allemaal samen. Tot nu.”

Bij de deelnemers ploegen uit het Amerikaanse Seattle en het Japanse Yokohama. “In Japan werd een nationaal toernooi georganiseerd om aan te kunnen duiden wie naar Bierbeek mocht komen”, zegt De Coster. “En dat is Yokohama F. Marinos geworden.” Naast een ploeg uit Namibië zien we in het deelnemersveld ook Europese namen als Ajax, AZ – dat de vorige editie won -, Manchester City, Anderlecht, Brugge en OHL. In totaal zullen 42 ploegen deelnemen.

De kwalificatie voor de Belgische ploegen vindt plaats op 5 augustus, het hoofdtoernooi volgt op 11, 12 en 13 augustus. Meer info op www.eurobierbeek.org. (CBL)

eurobierbeek-lottrekking2017